HATAY / REYHANLI - Çakıryiğit İlkokulu

Mrt

Bu ay kapsamında "Anlamını Bul, Kelime Türetmece ve Kare Bulmaca" etkinlikleri gerçekleştirildi. Ay boyunca öğrenilen masallar, tahtada figürlerle anlatıldı. Bu bağlamda "Limon Kız" ve "Keloğlan" masalları kullanıldı.

Mrt

Masal okuma yoluyla öğrencilerin kelime hazineleri ve dil becerileri geliştirildi. Bunun yanında "Anlamını Bul, Kelime Türetmece ve Kare Bulmaca" etkinlikleri gerçekleştirildi.

Mrt

Öğrenciler "Anlamını Bul, Kelime Türetme ve Kare Bulmaca" etkinliğini gerçekleştirdiler. "Aç Tırtıl" masalını manyetik tahta kartları ile anlatmak için öğretmen önceden bu masal ile ilgili kartları oluşturdu. Daha sonra sınıfta öğrencilerle etkileşimli bir şekilde ve kartları kullanarak masalı anlattı. Masal anlatılırken ilgili kartlar sırayla tahtaya yapıştırıldı. Öğrenciler bir sonraki kartın ne olacağını merak içinde izlerken öğretmenin anlattığı masalı da dikkatle dinledi

Mrt

Öğrenciler masallarla ilgili kelimeleri arkadaşlarına anlatarak ‘Anlamını Bul’ etkinliğine katıldılar. Öğrencilere Kelime Türetme etkinliği için hazırlanan şablonlar verildi. Şablonlardaki kelimelerin son harfi ile yeni kelimeler türettiler. Harfleri karışık olarak verilen kelimeleri bulma etkinliği yapıldı. ‘Masallarımız’ ile ilgili akrostiş yazma etkinliği yapıldı. Mıknatıslı olarak hazırlanan masal kartlarını seçen öğrenciler belirlenen masal öğelerini kullanarak kendi masallarını yazdılar.Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde masallarla ilgili kelimelerin yer aldığı bulmaca çözdüler. Etkinlik sonunda yeni öğrendikleri kelimeler hakkında konuşuldu. Masallarla ilgili hazırlanan Kelime Avı etkinliğine yapıldı.

Şbt

Tüm sınıflarda "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma" etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, kendilerine verilen atasözü veya deyimi dramatize ederek ifade ettiler. "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği yapıldı. Öğrenciler, öğrendikleri atasözleri veya deyimleri resimleyerek anlamlandırdılar. Sınıflarımızda "Anlat Bakalım" etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilere çeşitli deyim ve atasözleri anlatılarak anlamları hakkında bilgi verildi ve örneklerle açıklandı.

Şbt

Sınıfımızda "Anlat Bakalım" etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilere çeşitli deyim ve atasözleri anlatılarak anlamları hakkında bilgi verildi ve örneklerle açıklandı. "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma" etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, kendilerine verilen atasözü veya deyimi dramatize ederek ifade ettiler. "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği yapıldı. Öğrenciler, öğrendikleri atasözleri veya deyimleri resimleyerek anlamlandırdılar.

Şbt

Anlat Bakalım Etkinliği kapsamında sınıfı A ve B olmak üzere iki gruba bölünmüş, gruptan bazı öğrenciler sözcü olarak belirlenmiştir. Öğretmen, anlatılacak kelimeyi sessizce sözcünün kulağına söyleyip sözcüğü anlatması için bir dakika süre vermiştir. Verilen sürede sözcü mimikleriyle ve beden dili yardımıyla kelimeyi anlatmaya çalışmıştır. Verilen sürede ilk grup kelimeyi bilemezse ikinci gruba söz hakkı verilmiştir. En çok puanı alan grup ödüllendirilmiştir. Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma Etkinliğinde öğrenciler verilen atasözü ve deyimleri dramatize ederek canlandırdılar. Öğrenciler sunumlarında atasözü/deyimlerin anlamını vurguladılar. Atasözü/Deyim Resimleme Etkinliğinde öğrenciler atasözleri ve deyimleri resimleyerek anlamlandırmaya ve verilen mesajları kavramaya çalıştılar.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında okulumuzda 08.01.2024 – 19.01.2024 tarihleri arasında Dede Korkut Hikâyeleri okuma çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Anlamını Bul Etkinliği, Hatırlatmaca Etkinliği ve Anahtar Kelimelerle Hikâye Yazma Etkinliği de gerçekleştirilen diğer etkinliklerden oldu.

Ock

İlçemizde gerçekleştirilen projelerden biri olan "Reyhanlı Okuyor" projesi kapsamında öğretmenimiz Samet Bayındır'ın ve öğrencilerimizin çalışmalarıyla proje köşesi oluşturuldu.

Ock

Dilimizin Zengiklikleri Projesi kapsamında aralık ayı Çocuk Şiirleri Okumaları faaliyeti 4/A sınıfında gerçekleştirildi. Bu faaliyet kapsamında şiirler okundu, bilinmeyen kelimeler seçildi ve ardından bunlarla ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Ock

Dilimizin Zengiklikleri Projesi kapsamında aralık ayı Çocuk Şiirleri Okumaları faaliyeti 3/A sınıfında gerçekleştirildi. Bu faaliyet kapsamında şiirler okundu, bilinmeyen kelimeler seçildi ve ardından bunlarla ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.